21 december 2018

Nieuws vanuit het CDA Alphen Chaam

Tijdens de afgelopen raadsvergadering van 13 december 2018 is de CDA motie 'Klimaat en kosten neutrale samenleving' helaas niet in stemming gebracht. Naar aanleiding van recente jurisprudentie en een aangenomen motie in de Tweede Kamer heeft het CDA Alphen Chaam een motie voorbereid om zonnepanelen, warmtepompen en andere verduurzamende maatregelen aan woningen vrij te stellen voor de onroerendezaakbelastingen.

Helaas bleek dat de andere partijen en de wethouder nog niet direct de motie konden steunen, waardoor het CDA uiteindelijk de motie niet in stemming heeft gebracht. De andere partijen zagen de mogelijke kosten als een probleem en wouden de voorgestelde maatregel in de motie daarom niet nu maar pas bij de duurzaamheidsvisie overwegen. Het CDA is uiteraard teleurgesteld over het feit dat de andere partijen niet direct willen doorpakken in het kader van de duurzaamheid. De OZB is een direct middel van de gemeente waarmee mogelijke duurzaamheidsinvesteringen in gebouwen kunnen worden gestimuleerd. Ondanks het feit dat het college verduurzaming hoog op de agenda heeft staan, als gevolg van het raadsakkoord wat door de hele raad is vastgesteld, werd er toch geen steun voor de motie uitgesproken.

Daarentegen was er een dag naderhand wel goed nieuws voor CDA wethouder Ton Braspenning. Hij werd namelijk koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ton was van 1997 tot 2006 raadslid in Alphen-Chaam en van 2006 tot 2014 wethouder. Van 2014 tot 2017 was hij raadslid en fractievoorzitter. In 2018 was hij ook nog informateur in Drimmelen. In 2015 werd hij gekozen tot lid van Provinciale Staten met als portefeuille landbouw, energie en ruimte. Recent, in juni 2018, werd hij wethouder sociale zaken en onderwijs, tevens 1e locoburgemeester in Alphen-Chaam. Vanuit het CDA Alphen Chaam feliciteren wij Ton natuurlijk van harte en zijn wij trots op zijn onderscheiding.

Resteert ons nog om iedereen fijne feestdagen te wensen en in 2019 zullen wij opnieuw uw belangen behartigen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.