01 maart 2022

Voor een veilig en bereikbaar Galder, Strijbeek, Alphen en Chaam

2022-01-15 CDA  Alphen-Chaam
2022-01-15 CDA Alphen-Chaam

Mijn naam is Bjarne van den Wijngaart, 25 jaar geleden ben ik in Galder geboren en getogen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als leraarondersteuner op diverse scholen en ik ben nummer 3 op de kandidatenlijst van het CDA Alphen-Chaam voor de gemeenteraadsvergadering van 16 maart aanstaande. Naast mijn werk ben ik doordeweeks en in het weekend vaak te vinden rondom de velden van Gesta in Galder waar ik als leider van zowel een jeugd- als seniorenelftal actief ben. Als jong kandidaat raadslid voor het CDA Alphen-Chaam wil ik graag de lijn doorzetten waar onze partij zich de afgelopen jaren al hard voor heeft ingezet. Onze kernen dienen leefbaar te blijven voor jong en oud zodat deze toekomstbestendig blijven.

Het CDA heeft zich daarom de afgelopen jaren al vaak hard gemaakt voor het realiseren van starterswoningen en woningen voor senioren. Met name ook in de kern Galder, waar bijvoorbeeld op dit moment de behoefte is voor een zorghofje en wat wij dus graag willen realiseren. In de afgelopen jaren hebben wij als CDA met succes de motie ‘rode loper’’ ingediend. Deze motie moet er voor zorgen dat er met name oudere en mindervalide mensen aantrekkelijke en herkenbare looproutes komen in de drie kernen. Dit vergroot ook de veiligheid van onze burgers.

Het CDA Alphen-Chaam heeft zich tevens ingezet voor de bereikbaarheid van onze kernen, met name voor de schoolgaande jeugd. Tussen Galder en Strijbeek ontbreekt nog een veilig fietspad en ook het Bels Lijntje kan en moet veiliger worden ingericht. Samen met u als kiezer kunnen wij als het CDA Alphen Chaam er voor zorgen dat onze kernen leefbaar en bereikbaar worden voor jong en oud. Ik heb er enorm veel zin in en ik hoop dat ik uw stem snel mag vertegenwoordigen in de raad.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.