14 mei 2017

Eerste werkbezoek CDA Altena

Het CDA-Altena brengt 19 mei aanstaande haar werkbezoek aan de Stichting GSW Altena Altena en Hakkers BV. Het is het eerste werkbezoek sinds de oprichting op 6 maart van de afdelingen Werkendam, Woudrichem en Aalburg in CDA-Altena.

Aan dit werkbezoek nemen de raadsleden, Wethouders en aan aantal bestuursleden deel.

Initiatiefneemster en karrentrekker achter Stichting GSW is Autje van der Lee, moeder van drie schatten van kinderen. Haar motto is: ‘Dankbaar zijn, doorzetten en samen sterk staan!’ Autje kent als geen ander de betekenis van deze woorden… Het gaf én geeft haar power en daadkracht.

Inmiddels helpt het GSW-team meer dan duizend(!) gezinnen in Land van Heusden en Altena door middel van allerlei diensten, steeds met gesloten beurs. Autje heeft aan passie en drive niets verloren, ondanks haar eigen beperkingen: ‘Stilzitten is geen optie, zoveel mensen in Nederland hebben het heel moeilijk. Door samen sterk te staan en te delen in goederen, diensten en talenten groeide GSW uit tot een gewaardeerd platform waarop mensen delen en anderen brede ondersteuning vinden. Door overschotten en tekorten bij elkaar te brengen, blijkt the sky the limit.

Hakkers B.V. is sinds de oprichting verbonden met Werkendam en daarmee ook met de Biesbosch. Van oudsher is Werkendam het centrum geweest van riet-, rijs-, en griendcultuur. Het unieke zoetwatergetijdengebied bleek een zeer vruchtbare bron voor riet- en houtproducten.

Het water is voor Werkendam en de Biesbosch eeuwenlang een bedreiging geweest. Vanuit de nooit aflatende strijd ontpopten Werkendammers zich tot zeer vakbekwame aanleggers en herstellers van dijken en waterkeringen. In 1875 was het Dielis Cornelis Hakkers, die geheel voor eigen rekening zijn eerste werk aannam. Deze daad betekende de geboorte van het huidige bedrijf. Kenmerkend voor de visie van de laatste generatie Hakkers is het motto “alles in eigen huis”. De laatste ontwikkelingen in Hakkers B.V. zijn voornamelijk gericht op drie gebieden:

De oprichting van de afdeling Design & Construct, waarmee de nieuwe contractvormen beheerst worden uitgevoerd. De diversificatie van het materieel (zowel grotere als kleinere kranen en werkschepen) om de verschillende projecten efficiënter en effectiever te kunnen uitvoeren. Een specialistische funderingsafdeling. Jetmix vanaf 2006 voor onder meer verankering van wanden en vloeren in tijdelijke en definitieve bouwkuipen en kadeconstructies.

Mede dankzij de brede inzetbaarheid en de integrale aanpak heeft Hakkers een zeer grote diversiteit aan tevreden klanten.

 “Als CDA-Altena zijn we blij dat we aanstaande vrijdag bij de GSW-Altena en Hakkers te gast mogen zijn.” 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.