Bus stop metal sign
30 april 2017

Wachten op ongelukken bij interlinehalte Nieuwendijk

NIEUWENDIJK - De regio is erg blij met de Interlinerhalte bij Nieuwendijk. Een super aanwinst mede gelet op het hoge gebruik in onze regio. CDA raadslid Otto van Breugel maakt zich samen met de inwoners van Nieuwendijk zorgen om de veiligheid aan de Almkerk zijde. 

Auto's stoppen half op de weg en in de berm om hun passagiers in- en uit te laten stappen. Er wordt gekeerd en gebruik gemaakt van de afrit van de A27. Er is echt sprake van bijna ongelukken. Herhaaldelijk heb ik gevraagd om een oplossing want een kiss & ride zone ontbreekt maar er gebeurt niets. Ik snap best dat het een beetje ingewikkeld is omdat het op de grond van de Provincie ligt, maar waarom het allemaal zo lang duurt is mij een raadsel. Het is wachten op ongelukken. Als je dit serieus neemt neem je vooraf fysieke maatregelen om stoppen in de berm te voorkomen. 

Ik zal na het indienen van mijn vragen mij ook richten tot Stadenlid Roland van Vugt (CDA) die ik zal vragen om binnen de Provincie direct opheldering te vragen waarom het allemaal met zo’n slakkengang gaat.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.