03 mei 2018

Zorgen over de Rijksstraatweg Sleeuwijk

SLEEUWIJK - Otto van Breugel (CDA) "Bewoners zijn hier al meer dan 10 jaar mee bezig, maar worden niet serieus genomen door de gemeente." 

Met de Rijksstraatweg in Sleeuwijk is volgens de bewoners van alles mis. De grootste ergernis is de snelheid van de automobilisten en de gevaarlijke oversteekplaats bij het Altena College. Daarnaast zijn er nog veel meer problemen zoals het grote landbouwverkeer dat gebruik maakt van de Rijksstraatweg en het steeds maar uitstellen van het onderhoud. Al jarenlang, sinds 2012, geeft de gemeente aan dat er onderhoud aan de weg gaat plaatsvinden maar dat schuift steeds op. Nu staat het onderhoud gepland op 2020. De bewoners snappen het niet meer, ondanks de vele gesprekken met de gemeente hierover.

 

Raadslid Otto van Breugel (CDA) is geschrokken van de signalen van een aantal bewoners aan de Rijkstraatweg waar hij mee in gesprek ging. Hij trekt nu bij het College aan de bel met schriftelijke vragen. Van Breugel vraagt of het project niet eerder kan worden  uitgevoerd dan 2020, waarom er geen geluidsarm asfalt komt en of er ook verkeer remmende maatregelen komen om zo de snelheid eruit te halen. Verder vraagt hij  om met het Altena College in gesprek te gaan om direct passende maatregelen uit te voeren zodat kinderen echt veilig kunnen oversteken voor er ongelukken gebeuren. Van Breugel "Ik begrijp dat bewoners het gevoel hebben niet serieus genomen te worden, als je hier al meer dan 10 jaar mee bezig bent. Dat moet echt veel beter door de gemeente." 

 

Lees hier de artikel 35 vragen die zijn gesteld. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.