CDA bekendmaking lijsttrekker
08 oktober 2019

Bezuinigingen Senzer: waken voor maatschappelijke gevolgen

Als fractie zien we dat uitvoeringsorganisatie Senzer flink wordt gekort door het Rijk en dat vraagt veel van zowel de organisatie als van ons (de gemeente). In de commissievergadering Burgers van maandag 7 oktober jl. is daarom een zienswijze op deze bezuinigingen behandeld, en heeft ons commissielid Soekena Sabbar nog aantal punten meegegeven hierover aan het College. 

Allereerst vonden wij de zienswijze erg lang. Voor ons was nog erg vaak de vraag tijdens het lezen: waar stemmen wij nu mee in? Het zou prettig zijn als dit de volgende keer anders kan. Een beknopte en overzichtelijke zienswijze zouden wij erg op prijs stellen.

Daarnaast vinden wij het belangrijk om aan te geven dat we begrijpen dat het nu noodzakelijk is voor de organisatie om te bezuinigen. Wel moet er oog gehouden worden op de begeleiding van de cliënten van Senzer. Hiermee bedoelen we dat de medewerkers die de cliënten aan het werk helpen gekoesterd moeten worden. Het werk dat zij doen is van essentieel belang, deze mag zeker niet onderschat worden en niet ten koste gaan van de bezuinigingen.

Tenslotte hebben we meegegeven om scherp te blijven op de maatschappelijke gevolgen die zouden kunnen ontstaan naar aanleiding van de keuzes die Senzer moet maken. Dat is dat het hier gaat om een kwetsbare groep inwoners. Maatregelen nemen om de kosten in te perken is nodig, maar we willen er juist voor waken, dat bezuinigingen ten koste gaan van de werknemers bij Senzer

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.