CDA bekendmaking lijsttrekker
25 oktober 2018

Jos Leenders: kandidaat voor Waterschap Aa en Maas

Het CDA in de provincie Noord-Brabant heeft eerder deze week de eerste dertien namen op de concept-kandidatenlijst voor de waterschapsverkiezingen van volgend jaar bekendgemaakt. 

De partij draagt Peter Ketelaars voor als lijsttrekker in het waterschap Aa en Maas. Hij voerde ook bij de verkiezingen in 2015 de waterschapslijst van het CDA aan. Ketelaars is op dit moment dagelijks bestuurslid in het waterschap Aa en Maas en verantwoordelijk voor o.a. financiën en belastingen. Hij kan bogen op ruime politiekmaatschappelijke ervaring. Peter Ketelaars woont in Boekel en was voorheen o.m. wethouder en gemeenteraadslid in die gemeente. Op de tweede plaats staat onze eigen Jos Leenders uit Heusden (Asten). Hij is de hoogste nieuwkomer op de lijst.

Peter Brouwers, afkomstig uit Rijkevoort, staat op plaats 3. De plaatsen 4 en 5 worden bezet door resp. Erik Geene uit Landhorst en Yvonne Schram uit ‘s-Hertogenbosch. Eugène Kuis uit Hedikhuizen staat op plaats 6. Adri School uit Heesch (plaats 7), Ben Wagemakers uit ’s-Hertogenbosch (plaats 8), Jan Swinkels uit Someren (plaats 9) en Jan Stoffelen uit Vierlingsbeek (plaats 10) maken de top 10 voor het waterschap Aa en Maas compleet. De lijst vervolgt met Bettie de Leeuw uit ’s-Hertogenbosch op plaats 11, Jochem Jacobs uit Velp op plaats 12 en Hennie de Gooijer uit Helmond op plaats 13.

Inge van Dijk, partijvoorzitter van het CDA in de provincie Noord-Brabant: “Ik ben trots op deze kandidatenlijst, waarvoor ik de kandidaatstellingscommissie hartelijk wil bedanken. Een mooie combinatie van ervaring en vernieuwing, stad en platteland.”

De kandidaatstellingscommissie bestond uit Bart Claassen, Anke van Extel-van Katwijk en Wim van der Doelen. Zij spraken in de afgelopen maanden met kandidaten, stelden de concept-kandidatenlijst samen en legden deze voor aan het partijbestuur van het CDA Brabant. Het partijbestuur heeft deze lijst ongewijzigd overgenomen. De concept-kandidatenlijst wordt nu verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen in Brabant, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst.

Tijdens de algemene ledenvergadering op 24 november a.s. stellen de Brabantse CDA-leden de lijst definitief vast.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.