31 maart 2022

Lees hier de afscheidstoespraak van Susanne de Groot

Op dinsdag 29 maart jl. nam Susanne de Groot afscheid van de gemeenteraad. Ze hield een kort afscheidswoord, de tekst daarvan is hieronder te lezen. 

Na 15 jaar politiek actief te zijn geweest in de gemeente Asten, waarvan 10,5 jaar raadslid en 4,5 jaar commissielid, stop ik ermee. Ik weet nog dat ik bij mijn eerste benoeming als raadslid om 1.30 uur ’s nachts na de begrotingsbehandeling in de oude raadszaal hier beneden geïnstalleerd werd, als opvolger van Mieke Martin.

De afgelopen 15 jaar heb ik mijzelf op diverse vlakken ingezet voor de inwoners van Asten, o.a. aandacht blijven vragen voor een pinautomaat en stortingsautomaat die buiten de openingstijden van de winkels voor inwoners beschikbaar moet zijn. Daarnaast dat er ook gekeken moet worden of het verlagen van het tarief voor de gehandicaptenparkeerkaart mogelijk is. Op financieel vlak heb ik altijd een vinger aan de pols gehouden, ook als er bijvoorbeeld flink bezuinigd moest worden dat kwetsbare doelgroepen zo min mogelijk geraakt zouden worden. Helaas moesten we daardoor afgelopen jaren impopulaire maatregelen nemen om het huishoudboekje op orde te houden. Voor komend jaar lijkt er voorzichtig wat meer lucht in de begroting te zitten.

We hebben als gemeenteraad de afgelopen 15 jaar ook mooie resultaten voor ons dorp Asten bereikt, mooie gemeenschapshuizen in Heusden en Ommel en in Asten wordt er nu een gerealiseerd.

  • Het sociaal domein is en blijft op diverse vlakken altijd een grote uitdaging, ook de gevolgen van corona moeten niet onderschat worden.
  • De woningbouw in Asten en Heusden is al goed op dreef en eindelijk gaat er nu ook in Ommel gebouwd worden, maar daar moeten voor de woningbouw nog vele vervolgstappen gezet worden!
  • Afgelopen jaren zijn er in de Raad diverse bouwplannen voor basis- en middelbaar onderwijs de revue gepasseerd, door al deze ontwikkelingen worden deze scholen weer toekomstbestendig. Voor de komende raadsperiode ligt de volgende uitdaging rondom de sporthal en zwembad de Schop alweer op de loer.
  • Het centrum van Asten en zijn omgeving moet aantrekkelijk blijven voor de ondernemers, inwoners en toeristen, dit blijft een permanente opgave!
  • Voor het industrieterrein van Asten liggen ook grote uitdagingen, Florapark was binnen no time vol, er zullen naar mogelijkheden gezocht moeten worden om ondernemers en de werkgelegenheid voor de gemeente Asten te behouden.
  • In de transitie van het buitengebied staan er grote opgaves voor de deur, voor de raad is het zeer belangrijk dat de dialoog met betrokkenen en de omgeving gevoerd blijft worden!

De afgelopen 15 jaar heb ik in volle overtuiging namens het CDA mijn bijdrage in de commissies en gemeenteraad gegeven. Ik heb het volste vertrouwen dat er een mooi nieuw CDA-team klaar staat, met ervaring en fris bloed! Van de zijlijn zal ik de politiek blijven volgen en wees gerust binnen het CDA blijf ik actief!

Tot slot wil ik de nieuwe raadsleden veel succes wensen en zorg ervoor dat de onderwerpen die in de commissie en in de raad besproken worden op inhoud gevoerd blijven worden in belang van Asten en al haar inwoners!

Het gaat jullie goed!

Susanne de Groot

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.