06 februari 2022

Presentatie CDA-verkiezingsprogramma ‘Thuis in Asten, Heusden en Ommel’

‘Thuis in Asten, Heusden en Ommel’ is de naam van het verkiezingsprogramma van de lokale CDA-afdeling in de gemeente Asten. Het verkiezingsprogramma is opgesteld nadat met tientallen inwoners en organisaties is gesproken over wat Asten, Heusden en Ommel nodig hebben in de periode 2022 – 2026.

Brede participatie
Het CDA Asten Heusden Ommel heeft voor dit verkiezingsprogramma meer dan 40 inwoners en organisaties in de gemeente Asten gesproken. Het ging daarbij om medewerkers van onderwijsorganisaties, de bank, natuurorganisaties, specialisten op het gebied van klimaat en energie, bestuursleden van verenigingen en ondernemers uit diverse sectoren. Deze aanpak is uniek in de gemeente Asten. De opbrengst uit deze gesprekken is besproken en vervolgens opgeschreven door een aparte commissie bestaande uit zowel CDA-leden als niet- CDA’ers.

Speerpunten
In het verkiezingsprogramma zijn wonen, een mooie groene woonomgeving en een hoog voorzieningenniveau de speerpunten. Zo heeft het CDA een concreet actieprogramma om de woningbouw te stimuleren. Daarnaast wil het CDA het centrum verfraaien, zodat het een aantrekkelijkere plek wordt om te verblijven én zijn er plannen om meer groen toe te voegen in de bebouwde omgeving. Het CDA gaat voor meer groen op de Markt, het Koningsplein, de Heesakkerweg als entree van Asten en het opknappen van het Burgemeester Ploegmakerspark en het Evenemententerrein. Tot slot staat het CDA voor de komst van een nieuwe sporthal inclusief zwembad bij voorkeur in de buurt van de bestaande sportvelden van NWC. De vrijkomende grond aan de Lienderweg wil het CDA gebruiken voor woningbouw voor jong en oud.

Een thuis voor iedereen
Lijsttrekker John Bankers: “Er ligt een aansprekend verkiezingsprogramma, dat echt van onderop is samengesteld: inwoners hebben wij actief bevraagd op wat er bij hen leeft. Als CDA willen wij de komende jaren inzetten op drie kernen, waar het prettig wonen, werken en leven is. Waar je kunt zeggen dat je er een goed thuis hebt.”

Het verkiezingsprogramma is hier te vinden (klik hier)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.