CDA bekendmaking lijsttrekker
02 juli 2021

Soekena Sabbar: terugblik op Coronacrisis

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar met de Coronacrisis en wat is je het meest bijgebleven? 
"Ik vond het een heel bijzonder jaar. Een jaar met veel afstand, angst, maatregelen en een jaar waarin we veel leuke dingen helaas hebben moeten uitstellen. Voor mij lijkt het alsof het leven even een jaar op pauze heeft gestaan. Geen vakanties, uitjes, weekendjes weg, feestjes, verjaardagen en ga zo maar door.  Mij is het meest bij gebleven hoe mooi onze samenleving kan zijn, ook in tijden van crisis. De mooie initiatieven waarbij er voor ouderen boodschappen werd gedaan, er werd geklapt voor de zorg, leraren op creatieve manieren hun leerlingen op zochten enzovoorts. Ik hoop dat er nog veel initiatieven mogen komen in ons mooie dorp."

Waar moeten we als gemeente aandacht voor blijven hebben zodra de Coronacrisis voorbij is?
"Eenzaamheid; ik zie dat er nu tijdens de Coronacrisis veel aandacht voor is. Het lijkt even alsof de taboe die er eerst op heerste nu minder is. Men durft hier meer open over te zijn en op het nieuws is er erg veel aandacht voor. Ik hoop dat dit na corona nog steeds zo blijft, dat mensen hun verhaal blijven delen en hulp zoeken indien ze die nodig hebben."

Mocht u ideeën hebben voor een initiatief en niet goed weten hoe u dit moet aanpakken, neem gerust contact op. Dan zullen wij meekijken hoe we dit het beste kunnen organiseren. 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.