26 februari 2018

Verslag bezoek Provinciehuis met KBO Asten!

Op vrijdag 23 februari 2018 heeft KBO Asten, Heusden en Ommel een bezoek gebracht aan de St. Jan kathedraal in ’s-Hertogenbosch en de statenfractie van het CDA in het provinciehuis.

Na zeer veel aanmeldingen gingen er bijna 50 KBO-leden op vrijdag 23 februari 2018 om 8.45 uur vanaf de Schop in Asten met Twintours richting ’s-Hertogenbosch. Om 9.35 uur kwamen we aan bij de St. Jan kathedraal in ’s-Hertogenbosch, onderleiding van een VVV-gids kregen de KBO-leden in drie groepen een rondleiding om en in de St. Jan. Het was wel zeer (vries)koud. Na een rondleiding van bijna 1,5 uur gingen we met de bus door naar het Provinciehuis. In het provinciehuis werden we opgewacht door een vertegenwoordiger van de CDA statenfractie. In het provinciehuis stond er koffie met Bosschebol klaar, hier kon iedereen even lekker opwarmen. CDA Statenlid Ton Braspenning gaf uitleg over de provinciale staten, over de besluitvorming, inrichting van provinciaal bestuur. Daarna kwam er een quiz met vragen, de KBO leden hadden alle vragen goed en nu mogen ze op bezoek in de Tweede Kamer! Er kwamen nog wat vragen vanuit de KBO leden over de provincie en over het SHP in Asten, over het laatste heeft CDA lijsttrekker Theo Martens de vragen beantwoord.

Na de lunch kregen de KBO leden in twee groepen een rondleiding door het provinciehuis. De fractiekamer van CDA Brabant, de statenzaal waar een debat gaande was, de atoomkelder en de 23ste etage werden bezocht. Op de 23ste etage had je prachtig uitzicht over Brabant! Tot slot werd de statenvergadering nog op een groot beeldscherm bekeken. Tijdens de rondleiding werden ook diverse kunstwerken die in het provinciehuis aanwezig zijn bekeken!

Rond 15.45 uur reden we met Twintours weer richting Asten! Daar kregen de KBO-leden bij het verlaten van de bus nog een CDA goodiebag! Hiermee kwam een einde aan een mooi dagje uit!

Gezien de vele interesse in het KBO-uitje zal dit uitje nogmaals in het najaar van 2018 georganiseerd worden!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.