Maak kennis met onze toppers - ons team voor de verkiezingen van 2022

Wij staan voor omkijken naar elkaar, voor het nemen van verantwoordelijkheid en geloven sterk in de kracht van de samenleving. Met een nieuwe generatie geven wij lokaal vorm aan het CDA in de 21e eeuw: een CDA dat staat voor een gezonde woon- en leefomgeving, voor investeringen in klimaat en energie en hulp biedt aan inwoners die dat het hardste nodig hebben. In de politiek zijn wij uitgesproken over wat wij willen. Wij kijken niet weg, maar pakken de problemen aan. Ons team bestaat uit ervaren politici en nieuwe kandidaten. Met zes kandidaten onder de 30 jaar geven wij de jongere generatie ook echt de kans. Wij weten wat er leeft en staan dichtbij. 

Thuis in Asten, Heusden en Ommel

Voldoende betaalbare woningen voor jong en oud, een bruisend centrum en een fraai buitengebied. Asten, Heusden en Ommel staan voor ongeveer dezelfde uitdagingen. In onze gemeente moet je prettig kunt wonen, werken en leven. John Bankers zag dat veel inwoners daar de afgelopen jaren hun bijdrage aan hebben geleverd. Kijk naar de realisatie van het nieuw gemeenschapshuis, de bouw van nieuwe basisscholen en het verkeersveiliger maken van straten verspreid over de gemeente Asten. John wil met ons team de komende jaren werken aan een nog mooiere groene woonomgeving, waar iedereen een passende woonplek heeft, waar mensen naar elkaar omkijken en waar ondernemers de ruimte krijgen om te ondernemen. Hij wil zich inzetten voor een gemeente waar iedereen een thuis heeft, want thuis ken je elkaar, vertrouw je elkaar en help je elkaar.

Steun onze ideeën voor een beter Asten, Heusden en Ommel. Stem 14, 15 of 16 maart CDA.

Hoe gaat het thuis bij ons raadslid Daniël van Schijndel?

Het leven van een gemeenteraadslid is niet altijd gemakkelijk. Veel vergaderen, en vaak alleen maar bezig met de problemen die in Asten, Heusden en Ommel spelen. We nemen een kijkje in de keuken bij Daniël van Schijndel en zijn verloofde Femke Proenings! Check de video! 

Woningbouw voor jongeren in Asten, Heusden en Ommel

Woningbouw is het vraagstuk voor jong en oud in deze tijden. In de gemeente Asten is jarenlang te weinig gebouwd. Het is tijd voor een inhaalslag. Naast het bouwen van woningen in alle drie de kernen is het ook van belang om goed woonbeleid op te stellen, zodat we de kansen van iedereen op de woningmarkt vergroten en negatieve ontwikkelingen als beleggen met woningen tegengaan. Check de video en zie wat onze kandidaten Geert van den Eijnde, Daniël van Schijndel en Jelle van Deursen als jongeren doen op dit gebied voor onze gemeente! 

Lees hier onze plannen op het gebied van woningbouw

Onze mensen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.