Centrum Asten

Samen tot een oplossing komen

Het centrum van Asten moest nodig worden aangepakt. Dit is uiteindelijk gelukt, nadat belanghebbenden allemaal hun zegje hebben kunnen doen. Wat er uiteindelijk uit naar voren is gekomen, dat is een goede mix van de belangen van inwoners en toeristen, maar ook die van horeca-ondernemers, supermarkten en detailhandels. Er komt een autoluw centrum, waar veiligheid en het fijn kunnen verblijven voorop staan.

Gastvrij en uitnodigend

Asten moet een mooi dorp zijn met een aantrekkelijk centrum, waar je graag (langer) wilt blijven. Het centrum is / wordt gerenoveerd. Er komen meer terrassen, minder auto's door het centrum, fijne zitjes, voldoende mogelijkheden om je fiets netjes te stallen, parkeerplaatsen aan de randen van het centrum, nieuwe lantaarnpalen. Kortom, een hele opknapbeurt, waarbij zeker ook rekening is gehouden met de veiligheid van wandelaars en fietsers.

Verkrotte panden & lege plekken

Voor het CDA is het een doorn in het oog, dat er zich verkrotte panden en lege plekken in het centrum bevinden. Door uiteenlopende redenen willen of kunnen eigenaren die panden niet opknappen. Het CDA is van mening, dat de gemeente er alles aan moet doen om dit aan te pakken. Bij een aantrekkelijk centrum, dat wordt opgeknapt door de gemeente past geen situatie, waarin veel gebouwen zijn verkrot of er lege gaten zijn op plekken waar ooit een gebouw heeft gestaan.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.