Leefomgeving

De afgelopen jaren is er flink gewerkt aan een mooier Asten. Op initiatief van het CDA pakken we de verkrotte panden in het centrum aan, de ondergrond van De Wit is eindelijk bebouwd en meerdere CPO-projecten zijn afgerond, waardoor ook de eigen jongeren in ons dorp blijven wonen. Daarnaast kunnen Heusden en Ommel vooruit met nieuwe gemeenschapshuizen. Die positieve ontwikkelingen willen we voortzetten.

Het gaat echter niet alleen over stenen. De gemeente Asten ligt in een uniek stuk natuurgebied en is omgeven van het groen. Het CDA is bij uitstek een partij, die zich inzet voor een vitaal buitengebied. Dat wil zeggen, dat wij een goede balans zoeken tussen natuur, landbouw en recreatie. Zowel de landbouw als de recreatie zijn namelijk belangrijke economische pijlers voor ons dorp.

Bij de leefomgeving is het dus taak om een goede balans te zoeken tussen slim bouwen in de kernen (gericht op doelgroepen) en een veelzijdige inzet van de ruimte daaromheen. Op die manier doen we recht aan de unieke omgeving van Asten, Heusden en Ommel en dat is niet in waarde uit te drukken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.