Gerda van den Broek-Brouwers

Raadslid

Gerda van den Broek Brouwers

Ik ben Gerda van den Broek Brouwers. Ik ben werkzaam als verpleegkundige bij Thebe. Momenteel werk ik op locatie de Geerhof in Chaam. De afgelopen 4 jaar was ik raadslid en lid van de Commissie Mens en Maatschappij en de commissie Bestuur en Middelen. Ook zat ik in de verbindingscommissie binnen de ABG.

De afgelopen vier jaar heb ik erg veel geleerd binnen de gemeenteraad en ik wil me de komende periode weer kandidaat stellen. Ik ben er achter gekomen dat je best een lange periode nodig hebt om te begrijpen waar het allemaal om draait. Gemeenteraadswerk kost tijd. Het is niet zo dat je vandaag met een voorstel komt en dat je het morgen uit kunt voeren. Nee, er zijn verschillende stappen die nog doorlopen moeten worden.

Ik vind dat we als CDA een duidelijk vierkiezingsprogramma hebben.
Het is niet afgebakend, maar SAMEN MET U kunnen we het handen en voeten gaan geven.

De speerpunten die mij het meest aanspreken zijn:

- Service naar onze inwoners optimaliseren: Niet alles wat de Gemeente communiceert is even duidelijk voor iedereen. Er wordt veel “vakjargon” gebruikt. Jip en Janneke taal is de taal welke de doorsnee inwoner spreekt en begrijpt. Hier zou de Gemeente meer aandacht voor moeten hebben. En wat er gecommuniceerd wordt moet op een eenvoudige manier beschikbaar zijn; niet te veel moeten scrollen op een website.

- Oog voor iedereen: Met mijn zorghart vind ik dat er oog moet zijn voor iedereen; ongeacht leeftijd of achtergrond. De afgelopen periode zijn de Dorpsteams opgestart en was er oog voor eenzame en alleenstaand inwoners. Dit is het begin. We kunnen nog veel meer. Corona heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn.

- Uw inbreng is belangrijk en doet er toe: Baarle is van ons allemaal. Het is daarom ook belangrijk dat we al vroeg in het proces een stem hebben. Hoe willen we het? Wat willen we juist niet? En wat vooral belangrijk is, dat ieder ook gehoord wordt. Vindt u het ook belangrijk dat we meer weten over bepaalde onderwerpen? Nodig ons dan bij u uit. Wij komen graag op werkbezoek om naar u te luisteren en kijken graag met u waar we als partij iets kunnen betekenen.

Vindt u, dat het CDA een verkiezingsprogramma heeft wat bij u past? Stem dan op 14,15 of 16 maart op lijst 2 CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.