25 februari 2018

Nummer 9 Fons van Hove

Kandidaat # 9: Fons van Hove

“Eigen initiatief wordt beloond”

Plaats 9 op de lijst wordt gevuld door Bergeijkenaar Fons van Hove (56). Fons is getrouwd met Anita; samen hebben ze twee kinderen. In het dagelijks leven is hij relatiemanager van het Aquinohuis en lid van stuurgroep zorg en welzijn ’t Hof. In zijn vrije tijd tennist en kaart Fons graag en werkt hij als vrijwilliger bij stichting Mentorschap Zuidoost Brabant. Sociaal bewogen en ervaren als hij is, brengt Fons balans en senioriteit binnen CDA Bergeijk.

Samen staan we sterk
“We hebben het in Bergeijk goed voor elkaar. We vormen een krachtige gemeenschap en ons huishoudboekje is perfect op orde. Dat hebben we mede te danken aan alle inwoners die de handen uit de mouwen steken en zo hun steentje bijdragen aan een gemeente waarin het fijn wonen en werken is. Als CDA zijn we hier heel trots op. Wij geloven in de kracht van burgerparticipatie en geven inwoners met initiatief graag de ruimte.”

De gemeente ondersteunt
“Veel inwoners hebben wensen en ideeën over de inrichting van hun eigen dorpskern. Dat juichen we toe. Samen met hen en de gemeente maken we plannen voor de toekomst van de gemeente Bergeijk. Door mensen te stimuleren hun ideeën te delen en ze zelf in de praktijk te brengen, komen de dorpskernen tot bloei. Wij ondersteunen en faciliteren waar we kunnen, bijvoorbeeld door subsidies te verstrekken.”

De toekomst van gemeente Bergeijk
“Voorbeelden van projecten die op deze manier gerealiseerd zijn? De inloopochtenden voor ouderen in de gemeenschapshuizen, de wielerronde in Luyksgestel, ZIED in Riethoven en Natuurtuin ’t Loo. Maar ook de basisschool op de Weebosch die dankzij een samenwerking tussen de gemeente en vrijwilligers open kan blijven. Of Wij Westerhoven, een project waarbij Westerhovenaren elkaar belangeloos helpen, dat volledig door vrijwilligers werd opgezet. Stuk voor stuk succesverhalen die veelbelovend zijn voor de toekomst van Bergeijk. Als het aan het CDA ligt, komen er nog veel meer nieuwe initiatieven bij.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.