02 juli 2021

Verzoek CDA om het rolstoel vriendelijke deel van de boulevard te voorzien van een vloermarkering voor hulpmiddelen

Sinds vorig jaar is het aangelegde strand aan de Binnenschelde ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en andere mensen die minder mobiel zijn. Door een speciaal aangelegd plateau kunnen mensen in een rolstoel, rollator of scootmobiel nu toch genieten van een strandbelevenis. 

De CDA fractie is erg tevreden over de realisatie hiervan en is blij dat er naar ons advies geluisterd is. Echter is deze plaats niet altijd goed herkenbaar omdat er een markering ontbreekt. Voorbijgangers vragen zich soms af waarvoor het plateau nu eigenlijk dient. En onlangs is er een bord geplaatst waarop te lezen is dat “uitgezonderd fluisterboten en motorvaartuigen die niet harder kunnen varen dan 9km/h mogen varen in de Binnenschelde”. Waardoor de speciale plaats voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel nu lijkt op een trailerhelling voor boten. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn?

Onze fractie heeft daarom het college van burgemeester en wethouders daarom de volgende schriftelijke vragen gesteld.

1: Erkent u dat een duidelijke markering nodig is voor de herkenbaarheid?

2a: Bent u bereid het plateau hiervan te laten voorzien?

2b: Wij dachten zelf aan een vloermarkering met een bijvoorbeeld een rolstoel, rollator en scootmobiel, is zoiets haalbaar?

3: Zou het mogelijk zijn dit nog in deze zomer van 2021 te realiseren?

4: Bent u bereid het bord betreft de fluisterboten en motorvaartuigen een andere plaats te geven?

Het college heeft in reactie op onze vragen laten weten dat de rolstoelplaats zal worden voorzien van een vloermarkering en dat het bord een andere plaats zal krijgen. Wij zijn heel erg blij dat het college onze vragen serieus neemt en erkent dat er iets moest veranderen. Het bord is al verplaatst naar en er komt een vloermarkering.Zo krijgen mensen met een lichamelijke beperking erkenning voor het speciaal aangelegde plateau en is het voor iedereen duidelijk waar het plateau nu precies voor dient.

We zullen zeker een kijkje gaan nemen als de markering geplaatst is. Het CDA blijft zich inzitten voor optimale toegankelijkheid van onze stad voor rolstoelgebruikers en inwoners met verminderde mobiliteit.

Stefaan Verheugt, raadslid
CDA-fractie Bergen op Zoom, 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.