SAMEN KUNNEN WE MÉÉR!

Met elkaar maken we de gemeente tot wat zij is! Iedereen moet in staat gesteld worden om méé te doen.
We moeten deze idealen samen wáár maken en dat KAN want: 
SAMEN KUNNEN WE MÉÉR!

Op deze pagina ziet u onze belangrijkste speerpunten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Klik hieronder op een onderwerp om alles over deze speerpunten te lezen. Of download het complete verkiezingsprogramma met de knoppen hiernaast als leesversie (pdf) of als luisterversie (mp3).

Onze speerpunten:

Woningen bouwen

Met elkaar maken we de gemeente tot wat zij is! Iedereen moet in staat gesteld worden om méé te doen. Daar hebben we voldoende en passende woningen voor nodig. Het  CDA pleit voor kwalitatief goede woningen in alle prijsklassen. De volgende  uitbreidingsplekken zijn in de ogen van het CDA in beeld: in Lepelstraat  bijvoorbeeld het agrarische gebied tussen Wethouder Bogersstraat, Kerkstraat en  de Zoekweg, in Halsteren het Auriga terrein (Gebied tussen Schansbaan en  Wouwseweg) en Schans 6,  en in Bergen op Zoom de Spaanse Scharen, de Brombeer, het terrein van de  Warandeflat en het Terreplein op de Waterschans.  

Zorgen voor elkaar

En daarvoor moet de ZORG goed geregeld zijn. via één-ingang bereikbaar, tijdig reageren, spoedzaken direct oppakken  – wachtlijsten WMO loket terugdringen!- aandacht voor jeugd en ouderen, geïntegreerde verordening Sociaal Domein, geschreven vanuit het oogpunt van de cliënt)

Florerend cultuur & verenigingsleven

Met een blijvend bloeiend cultureel en verenigingsleven behoudt onze gemeente een goed sociaal verband, dat verbindt ons en biedt weerstand tegen vereenzaming. Geen verdere kaalslag subsidies! Kunst en cultuur geven kleur aan onze gemeente en dragen bij aan saamhorigheid  en identiteit in een rijk en gevarieerd verenigingsleven. Wij willen dat er een  volwaardig cultureel aanbod bestaat.

Duurzame gemeente

Duurzaamheid is geen holle frase voor onze gemeente! Energie-neutraal worden in 2050 vraagt NU actie. Onderzoek, naast windenergie en zon-op-daken, ook alternatieven als aquathermie en rio-thermie. Natuur en Water geven een beter leefklimaat, denk aan geveltuinen en verticaal groen, dat zorgt voor biodiversiteit. Sport & recreatie, bewegen, dat bevordert gezondheid.

Veilige en schone leefomgeving

Veilige en schone leefomgeving zorgt voor een fijne beleving! Meer veiligheid door preventie! En als preventie eens niet helpt, dan moet er goede en zichtbare handhaving zijn, tegen bv. drugsafval lozingen en aso-rijgedrag. Blauwalg-problematiek Binnenschelde vergt een lange termijn aanpak. Goede  monitoring en acties samen met het Waterschap moeten blijvend worden  opgepakt.

Gemeente als meedenkende partner

De gemeente moet méédenken als inwoners en ondernemers plannen hebben. Hoe kan t wél, in plaats van betuttelen. De gemeente is de dienstverlener voor ons allemaal. En maakt duidelijk hoe t wél kan en hoe het belang van iedereen erop vooruitgaat. Elke wijk en dorp heeft een wethouder als aanspreekpunt in het college die bv spreekuren houdt.

Goed ondernemersklimaat

Ondernemersklimaat moet goed zijn, zodat er goede bedrijven in onze gemeente zijn die mooie producenten en diensten aanbieden, waar ook werkgelegenheid mee ontstaat. Wij willen zowel de grote bedrijven  alsook het MKB en de zorgsector faciliteren. Met ons MKB hebben we gezien de  werkgelegenheid goud in handen. Het  kan het verschil maken met extra banen. Daarnaast is erg belangrijk om samen te  werken met de omliggende gemeentes.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.