08 mei 2017

Huurwoningen Vorstenbosch bijna gereed

Huurwoningen Vorstenbosch bijna gereed

Op dit moment wordt  met man en macht gewerkt om de nieuwe sociale huurwoningen voor Vorstenbosch gereed te maken voor de nieuwe bewoners.

CDABernheze heeft al jaren gestreden voor de verbetering van de huurwoningen aan het Liebregtsplein. Deze, “bejaardenwoningen”  voldeden niet meer aan de huidige eisen. Na 10 jaar duwen en trekken is het dan eindelijk zover: de nieuwe woningen aan het Liebregtsplein worden binnenkort bewoond.

Doelgroep 55 plus

De groep 55 plus inwoners heeft in een enquête van de dorpsraad aangegeven dat er grote behoefte is aan huurwoningen. Wethouder van Boekel heeft zijn uiterste best gedaan om dit samen met de dorpsraad bij woonmaatschappij Mooiland voor elkaar te krijgen. En het is gelukt!

Alle geïnteresseerden zijn in de gelegenheid gesteld om hier te gaan wonen. De hele lijst is afgerond zodat ieder die dat wil er kan gaan wonen.

Nu aanmelden voor de toekomst

Voor de toekomstige gegadigden voor een huurwoning is het van belang dat u zich tijdig inschrijft bij Mooiland, zodat u op de wachtlijst komt te staan. Dit is cruciaal bij toewijzing van woningen. Iedereen die behoefte heeft aan een huurwoning kan zich inschrijven, ook al is dat pas voor later.

CDABernheze is trots dat met inzet van velen het gelukt is om deze woningen voor Vorstenbosch te realiseren. Daarmee is weer een van onze programmapunten voor deze periode afgerond. Ook de  punten voor de andere kernen liggen op schema om tijdig gerealiseerd te worden.

 

Fractie CDABernheze

Erik van de Wijst en Wim van Lith

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.