05 juni 2017

De mens centraal

De mens centraal

In de afgelopen raadsvergaderingen hebben we onze kijk op de perspectiefnota middels de algemene beschouwingen laten zien en horen. Daarbij hebben we laten weten dat voor ons de mens centraal staat en dat we af willen van het in hokjes denken.
We willen doelen bereiken. Niet door rechten, plichten en tussenlagen in te stellen, maar door te signaleren en creƫren van mogelijkheden, daar waar de behoefte van de inwoners van Bernheze ligt. Zodoende moet er ruimte zijn voor de inwoners om wensen gerealiseerd te krijgen.

Een helpende hand
We hebben samen met de andere raadsleden nagedacht over de rol van de gemeente en de raadsleden daarbinnen. Daarbij vinden wij dat onze bereikbaarheid belangrijk is. De inwoners moeten  de weg kunnen vinden en weten waar zij terecht kunnen met vragen en wensen.

CDABernheze wil zelf ook zichtbaar zijn en zoveel mogelijk ervaren in onze eigen rol als inwoner. Daarnaast blijven we naast het individuele belang ook de algemene belangen beschermen, ondanks dat dit wel eens tegen elkaar indruist. Dat zijn uitdagingen voor de gemeenteraad.

Samen met onze inwoners

CDABernheze wil ervoor zorgen dat Bernheze een helpende hand biedt in plaats van overhead dropt. De inwoners zijn daarbij het middelpunt. De mens staat centraal.

Bekijk en lees de algemene beschouwingen en meer over dit onderwerp op onze site: www.cda.nl/bernheze.

Lidy van der Valk

burgerlid CDABernheze

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.