25 november 2018

Avondje participeren in Loosbroek

Avondje participeren in Loosbroek

Het afgelopen halfjaar hebben een aantal Bernhezer politici zo vaak de woorden “participatie” en “participeren” de raadszaal in geslingerd dat ik dacht dat ik iets gemist had. Ik dacht dat de belangrijke introductie van een compleet nieuw gebruik helemaal aan mij voorbij was gegaan. Maar gelukkig is niets minder waar. We doen het allang.   

Afgelopen donderdag mocht ik namens de CDA-fractie aansluiten bij de jaarvergadering van de Kerncommissie Loosbroek. En daar heb ik ervaren hoe er, al sinds 1975, “geparticipeerd” wordt in Loosbroek. Een bijzonder enthousiast bestuur had voor deze gelegenheid een aantal prikkelende thema’s op het programma gezet en de vergadering discussieerde er vrolijk op los. Participatie in optima forma.

 In een aantal “rond-de-tafel-gesprekken” hebben de inwoners van Loosbroek van gedachten gewisseld over de leefbaarheid in hun dorp en welke rol o.a. bereikbaarheid, betrokkenheid en aantrekkingskracht daarbij spelen. En het resultaat van een uurtje participeren leverde maar liefst 24 ideeën op die kunnen bijdragen aan een nog beter Loosbroek. En slim natuurlijk om het college en de politiek uit te nodigen. Dan zijn die alvast op de hoogte van het wensenlijstje.

En voor wie ook iets heeft te participeren, CDA Bernheze laat zich graag uitnodigen!

Bart Pittens – burgerlid en afdelingsvoorzitter CDA Bernheze

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.