31 mei 2021

Begroting Bernheze 2022

Begroting Bernheze 2022

Afgelopen week behandelde de gemeenteraad de kadernota, een document waarin de plannen en investeringen voor de komende jaren zijn opgenomen. Wat het CDA betreft op hoofdlijnen een uitstekende nota.

Bernheze heeft een sluitende begroting en de reserves lopen op, Bernheze is financieel keurig op orde. Aandachtspunten waar de komende jaren de focus op moet liggen zijn er wat CDA Bernheze betreft ook.

Bouwen en wonen is er daar een van, in íeder dorp wordt de komende jaren bijgebouwd als het aan ons ligt. Tegelijkertijd constateren we wel, dat het langer duurt voordat plannen van tekentafel tot gebouwde woning zijn verworden. Daarom hebben wij eerder al gevraagd om meer concrete plannen zodat vertragingen geen gevolgen hebben voor de leefbaarheid van onze gemeente. Daar wordt nu extra aan gewerkt.

Het buitengebied vraagt extra inzet en een meedenkende gemeente vanwege de transformatie die gaande is. Er is ook extra geld en capaciteit aangewend voor een te verbeteren communicatie en dienstverlening voor inwoners. Daarmee komt ook die verandering nu op gang.

Aanvullend op de kadernota vroeg het CDA Bernheze extra geld uit de reserves om de volgende infrastructurele projecten wél aan te pakken: Ploeg-Leharstraat, Peelstraat, Schoonstraat, Gou-verneursweg, Loosbroeksestraat, De Nieuwe Erven, Weijen en Korenstraat. Dit voorstel is aangenomen en het college gaf aan op korte termijn met de gemeenteraad in gesprek te gaan over de planning en prioritering.

Mart Smits – fractievoorzitter CDA Bernheze

CDA Bernheze: Altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.