12 november 2019

Bernheze beweegt!

Bernheze beweegt!

Vorige week stelden we de begroting voor 2020 vast. Onderdeel van de begroting is dat we in 2020 een lokaal sportakkoord opstellen. In zo’n sportakkoord maken lokale partijen afspraken over hoe zij met elkaar ambities op het gebied van sport en bewegen in Bernheze willen bereiken.

Bernheze heeft een bloeiend verenigingsleven. 35,3% van de Bernhezenaren is lid van een sportvereniging. Dat klinkt weinig, maar dat is het niet. Gemiddeld is namelijk 25% van de Nederlanders lid van een sportvereniging. Daarnaast sport 57% van Bernheze wekelijks. Ook dit is hoger dan het landelijke gemiddelde van 51%.

Bernheze beweegt dus! Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, geeft je een goed gevoel en brengt je onder de mensen. Maar er zijn uitdagingen, die het sporten en bewegen onder druk kunnen zetten. De inwoners worden ouder, het wordt moeilijker om vrijwilligers te vinden en binden. Daarnaast worden veel maatschappelijke vraagstukken bij verenigingen gelegd. Daarom gaan we samen aan de slag met een lokaal sportakkoord.

Er gebeuren al veel goede dingen die inspelen op de uitdagingen. Denk aan ‘walking football’, gezonde sportkantines, rookvrije sportparken en ‘Trim je fit’. Met het lokaal sportakkoord denken we samen verder na, over hoe we sport en bewegen in Bernheze kunnen verbeteren. Samen zorgen we ervoor dat Bernheze blijft bewegen.

Ruud Leeijen

Raadslid CDABernheze

CDABernheze: Altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.