20 januari 2021

CDA Bernheze bouwt voor de toekomst

CDA Bernheze bouwt voor de toekomst

Al in de tijd dat we nog betaalden met guldens, werd er in Vorstenbosch een start gemaakt met het bouwplan Bergakkers. In meerdere fases wordt er al jaren gebouwd aan een toekomstbestendig Vorstenbosch. De laatste kavels in fase 2 van dit bouwplan zijn inmiddels verkocht en steeds meer woningen worden opgeleverd.

CDA Bernheze is daarom ook verheugd dat er inmiddels gestart is, met het bouwrijp maken van fase 3. De bouwweg, riolering en de eerste zaken voor de nutsvoorzieningen worden momenteel aangelegd. In fase 3 zijn 55 woningen opgenomen waarvan de eerste al begin dit jaar in de verkoop gaan, zodat er waarschijnlijk nog rond deze zomer gestart kan worden met de bouw. Een goede ontwikkeling voor de leefbaarheid in Vorstenbosch!

Als CDA Bernheze, blijven we continue aandacht vragen voor een proactieve denkwijze. Vandaag moet al nagedacht worden over morgen. Welke mogelijkheden liggen er in Vorstenbosch dus na Bergakkers fase 3? Dit moet nu al opgepakt worden, daarom dienden wij recent een voorstel in voor meer harde plancapaciteit voor woningbouwplannen. Deze werd unaniem aangenomen.

Wat we als CDABernheze nu ook graag gerealiseerd hadden gezien, is het fiets-verbindingspad van Bergakkers fase 3 naar de Tipweg. Wij zullen verkennen of en hoe dit fietspad er in de toekomst alsnog kan komen.

Erik van der Wijst

Raadslid CDABernheze

CDABernheze: altijd in de Buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.