21 november 2017

(D) EMOCRATIE

(D) EMOCRATIE

Erwin van Kessel,  burgerlid CDABernheze

Er zijn weer bijna 4 politieke jaren gepasseerd en richting de nieuwe verkiezingen ontstaat dan altijd een terugblik over de afgelopen periode, maar wordt ook naar de toekomst gekeken. Ikzelf heb ook nog even teruggekeken naar een van de redenen om actief te worden in de politiek.

Emocratie

Door mijn beroep ervaarde ik dat overheden, waaronder gemeente Bernheze, regelmatig besturen op emotie en vaak (te) weinig ratio. Begrijp me niet verkeerd, emotie hoort er absoluut bij, maar raak de ratio niet kwijt. Er moet een goede balans zijn. Op encyclo.nl kwam ik het woord emocratie tegen: “een samenleving waarin emoties belangrijker geacht worden dan het gezond verstand”. Voor mij veelzeggend dat het woord daadwerkelijk bestond!

Na mijn eerste jaren politiek snap ik inmiddels ook  het probleem: je kunt namelijk niet overal alles van weten. In de huidige samenleving kom je steeds meer specialisten tegen, vanuit de commerciële wereld, tot de individuele zorg in  ziekenhuis of verzorgingshuis. 

CDABernheze

Hoe sterk is het dan ook wanneer je een grote fractie hebt, waarin je je verder specialiseert en door open vragen te stellen, elkaar toch scherp kunt houden. Dat is in ieder geval zoals ik het de afgelopen periode ervaren heb binnen CDABernheze. Het is voor ons ook belangrijk om uw verhaal te horen. We hopen dat u ons weet te vinden. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.