16 februari 2021

De jeugd en de toekomst

De jeugd en de toekomst.

De jeugd heeft de toekomst, is een veel gebruikt gezegde. We willen graag allemaal een onbezorgde jeugd voor onze kinderen en dat ze in alle vrijheid kunnen opgroeien. Ook ik mopper wel eens over de tijd die ze doorbrengen achter een beeldscherm. Ga eens iets anders doen zeg ik dan, ga lekker de buitenlucht in. Nu in deze coronatijd is alles anders, thuisonderwijs, avondklok, lockdown, allemaal maatregelen die hard nodig zijn.

Nu zijn we blij met deze tijd van beeldschermen en contacten via zoom, Teams en andere programma’s. Zo houden we nu contact met elkaar en blijven we toch een beetje van elkaar op de hoogte. We zijn er allemaal wel een beetje klaar mee en hopen dat het zo snel mogelijk weer gewoon wordt zoals het was. Ook mijn kinderen die toch erg graag achter hun beeldscherm zitten, verlangen weer naar persoonlijk contact en geven aan dat ze zelfs weer graag naar school willen.

Extra belangrijk om in deze tijd, waar we samen doorheen moeten, aandacht en oog voor elkaar te hebben, uiteraard binnen de mogelijkheden die er zijn. Aandacht voor elkaar en het er met elkaar over hebben is nog nooit zo belangrijk geweest.

Want ook in deze tijd van sociale media kunnen jongeren zich eenzaam voelen!

Erwin van Kessel

CDA Bernheze     

CDA: Altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.