23 september 2021

Edwin Daandels gekozen tot lijsttrekker CDA Bernheze

Edwin Daandels gekozen tot lijsttrekker CDA Bernheze

Tijdens de algemene ledenvergadering van vanavond hebben de leden van CDA Bernheze Edwin Daandels unaniem gekozen als hun lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. De verkiezing volgt op de voordracht door het bestuur van CDA Bernheze vorige week.

Bestuur CDA Bernheze: “Als gemeenteraadslid voor het CDA in Bernheze staat hij bekend als enthousiast en realistisch. Hij is in staat om complexe zaken terug te brengen naar de kern en daardoor kan hij helder en begrijpelijk het CDA-verhaal naar voren brengen. Hij brengt de politiek dichter bij de inwoners, is benaderbaar en veel onder de mensen te vinden. Hierdoor weet hij wat er speelt in Bernheze en dit weet hij samen met de CDA-fractie om te zetten in nieuwe voorstellen om echt verandering, vernieuwing en vooruitgang in te zetten.”

Edwin reageert als volgt op de verkiezing als lijsttrekker: “Fantastisch om op zoveel draagvlak te kunnen rekenen binnen de partij en een eer om de lijst aan te mogen voeren. Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar de campagne en de te voeren debatten. Op dit moment zijn we druk bezig met het opstellen van ons verkiezingsprogramma en houden we daarvoor gesprekken met allerlei actieve verenigingen, ondernemers en inwoners in Bernheze.”

Hij voegt daar aan toe: “Enkele thema's die een rol zullen spelen in ons programma zijn: wonen, buitengebied, leefbaarheid, duurzaamheid en de zelfstandigheid van Bernheze.”

In december zal het verkiezingsprogramma door de ledenvergadering worden vastgesteld, samen met de volledige kieslijst van CDA Bernheze.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.