14 oktober 2020

Een eenzame corona-tijd?

Een eenzame corona-tijd?

Eerder dienden wij al voorstellen in om maatregelen te nemen tegen eenzaamheid. We hielden er vorig jaar ook een CDA thema-avond over, maar dat helpt nog niet direct, eenzaamheid pak je namelijk samen aan.

Het begint bij bewustwording, mensen die nooit eenzaamheid hebben ervaren weten vaak ook niet dat het er is, en hoe het is. Maar waarschijnlijk kennen we allemaal wel íemand die er dagelijks mee te maken heeft.

In Bernheze en omgeving ontstaan intussen initiatieven om iets tegen eenzaamheid te doen. De stichting ‘Join us’ met de focus op jongeren en bijvoorbeeld Stichting ‘WIJ, Heesch’. Na de oprichting van stichting WIJ, Heesch hadden zij meteen héél veel werk. Want vanwege het virus zijn veel mensen, nu nog steeds, aan huis gekluisterd.

Zelfs een eenvoudige boodschap, dat zorgt voor een praatje bij de bakker of slager en zo de eenzaamheid kort doorbreekt, is voor sommigen niet of nauwelijks meer mogelijk. Ondanks dat zijn we elkaar door corona wel meer gaan helpen, en zijn we ons meer bewust geworden van eenzaamheid.

Help elkaar waar het kan, en neem zelf verantwoordelijkheid. Dat vinden we bij het CDA Bernheze belangrijk. Zo gaan we eenzaamheid samen tegen, maar ook het virus. Want alleen samen zorgen we voor een veilige samenleving.

Mart Smits

Fractievoorzitter CDA Bernheze

CDA Bernheze: Altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.