01 mei 2018

Fractie CDA Bernheze in functie

Fractie CDA Bernheze in functie

De rolverdeling in de fractie van CDA Bernheze is rond.
Unaniem werd Mart Smits gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Hij zal politiek leiding geven aan een zesmansfractie die de komende jaren vanuit het CDA onze inwoners zullen vertegenwoordigen.

Erwin van Kessel (vice-voorzitter) zal samen met Edwin Daandels de commissie ruimtelijke zaken bemannen waar met name onderwerpen uit de fysieke omgeving en bijvoorbeeld het buitengebied op de agenda staan.

Mart Smits zal met Erik van der Wijst de commissie bestuur en strategie bemensen.

Maatschappelijke zaken (het sociale domein) wordt vertegenwoordigd door Ezra Leeger en Ruud Leeijen. Ruud Leeijen is ook als fractiesecretaris benoemd.

Als beoogd wethouder Peter van Boekel de fractie verlaat zal Ruud Leeijen daar inschuiven als zesde fractielid.

Naast de Fractieleden zijn ook een aantal burgerleden actief. Burgerleden nemen deel aan de commissievergaderingen. Onder meer Bart Pittens en Ruud Leeijen zullen zich actief gaan inzetten. Ook voert het CDA gesprekken met een aantal potentiƫle kandidaten voor deze functie. Hierover binnenkort meer.

We zijn trots op dit team, een team met zowel ervaring als vernieuwing. Met deze mensen is het CDA Bernheze de komende jaren weer sterk vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Bernheze om het CDA gedachtegoed en uw wensen te vertalen in goed beleid.


Fractie CDA Bernheze 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.