09 maart 2022

Generatiewoningen

We blijven bouwen in en aan Bernheze. Zo is er in Heesch de afgelopen jaren met de uitbreiding van wijken zoals De Hoef 2 en de komst van nieuwe wijken zoals De Erven, veel gebouwd. Toch bestaat er nog steeds een tekort aan woningen zodat met name starters moeilijk een huis kunnen vinden. 

Als CDA Bernheze denken we graag mee aan mogelijkheden voor jongeren, want ook zij moeten de kans krijgen om binnen Bernheze voor het eerst op zichzelf te gaan wonen. Zo willen wij dat er beleid gemaakt wordt voor de realisatie  van ‘generatiewoningen’ in Bernheze,  dit zijn woningen voor jongeren, op de zelfde wijze als de bekende mantelzorgwoningen. Zo zouden starters bijvoorbeeld, onder voorwaarden, een bijgebouw kunnen bewonen of tijdelijk een ‘tiny-house’ kunnen plaatsen op een bestaand woonperceel. Het CDA Bernheze zal dan ook een voorstel indienen om hier beleid voor te ontwikkelen. 

Een goede leefbaarheid van onze dorpen is niet alleen afhankelijk van het aantal beschikbare woningen. Om prettig te wonen is het belangrijk dat voorzieningen zoals zorg, onderwijs, winkels en vervoer in de buurt blijven en moeten we aandacht voor elkaar houden. Door er voor elkaar te zijn en samen te denken in mogelijkheden en oplossingen zorgen we ervoor dat Bernheze een fijne plek blijft, voor nu en in de toekomst!

Silvana Schoonenberg
Lijst 1, nr. 2
CDA Bernheze: Altijd in de buurt! 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.