16 juni 2022

Goed instappen en opstappen

Onze samenleving verhard, vereenzaamd, wordt egocentrischer en egoïstischer. Zo! Ik gooi ‘m er maar eens in. Misschien valt het alleen mij op maar ik heb het idee dat alles en iedereen de laatste jaren alleen maar belangrijk vindt wat er voor hem/haar geregeld is en of hij/zij er last van heeft. 

Neem nu bijvoorbeeld hoe wij met zijn allen door het dorp heen razen of is het door het dorp heen dwazen?  “Alles moet wijken voor mij!” Want ík moet naar het werk en ben nog maar 20 minuten te laat (vertrokken), ík heb een snelle fiets (blijkbaar zonder remmen) dus wil ik in volle vaart doorjagen als er mensen oversteken, ík heb geen zin om mijn auto of fiets iets verder te parkeren dus knal ik ‘m op de stoep. Dat mensen met rolstoelen, rollators of kinderwagens er niet meer doorkunnen? ‘’Ja ik ben zo weer weg dus ze moeten niet zeuren.’’

En weet je, het is gewoon een kwestie van goed instappen of opstappen. Echt waar!
Probeer maar eens in of op te stappen met de gedachte dat je gewoon tijd genoeg hebt en je dorpsgenoten alle ruimte geeft en met een glimlach door het verkeer gaat. Je zult zien dat we veel aardiger voor elkaar zijn.

Gertjan Hermes
Raadslid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt! 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.