29 maart 2021

Helpt u ook mee Bernheze mooier te maken?

Helpt u ook mee Bernheze mooier te maken?

Wie zich als burger een beetje bekommert om zijn omgeving zal regelmatig te maken krijgen met de lokale politiek. Het is daarbij makkelijk om kritiek te hebben op beleidsmakers en beleidsuitvoerders: zij doen immers het werk. Veel gaat er goed, maar soms zijn er ook verbeteringen nodig.

Burgerparticipatie is in onze ogen een belangrijk instrument om daarbij te helpen. Voor de gemeente om maatschappelijk draagvlak te creëren voor beslissingen die genomen moeten worden. Voor de inwoners om aandacht te  vragen voor eigen initiatieven in de hoop om deze van de grond te krijgen.

Een goed voorbeeld daarvan is de herinrichting van de Kerkstraat in Vorstenbosch. Al in een vroeg stadium zijn er ideeën opgehaald bij de inwoners en onlangs is er een conceptplan gepresenteerd waarop weer gereageerd kon worden. Deze reacties zullen, daar waar mogelijk, meegenomen worden in het definitieve ontwerp. Het ontwikkelingen rondom de Akkerweg is een tweede voorbeeld binnen de kern Vorstenbosch. Op initiatief van het buurtschap wordt deze straat binnenkort afgesloten voor sluipverkeer. We hopen dat deze manier van werken, samen met inwoners, wordt voortgezet.

Hebt u zelf ideeën om onze gemeente nog mooier te maken? Laat het ons weten!

Wilt u graag actief meedoen, dan horen we dat natuurlijk ook graag. We nodigen u graag uit om eens kennis te komen maken met onze fractie.

Erik van der Wijst

Raadslid CDABernheze

CDABernheze: altijd in de Buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.