13 april 2020

Hoe totale stilstand te voorkomen

Hoe totale stilstand te voorkomen

In bestuurlijk Nederland heeft het veel hoofdbrekens gekost: hoe kunnen we ervoor zorgen dat niet alles stilvalt? Hoe om te gaan met vergaderen, hoe te komen tot besluitvorming die past binnen de huidige regels van de overheid. Onze fractie heeft al digitaal vergaderd en via de door de Kamer aangenomen noodwet. kan ook de gemeenteraad digitaal de gemeenteraadsvergadering doen. Het zal voor iedereen wel wennen zijn, maar gelukkig kunnen een aantal zaken toch doorgang vinden, bijvoorbeeld bestemmingsplannen. Als CDA Bernheze vinden we het namelijk belangrijk dat zoveel mogelijk zaken doorgang vinden. Er hangt voor de initiatiefnemers vaak veel vanaf.

Ook Bernheze is in de ban van het coronavirus. Vaak negatief, er zijn immers weinig mensen die er maar weinig mee van doen hebben. Maar in zo’n crisistijd zien we ook gebeuren dat mensen elkaar meer (spreekwoordelijk) vasthouden, elkaar extra helpen en meer naar elkaar omkijken. Door het ontbreken van fysiek contact ontstaat een grotere afstand die de digitale techniek een beetje, maar niet helemaal, goed kan maken. Het vergroot daarmee ook de eenzaamheid.

We hopen dat we na de crisis de positieve aspecten kunnen meenemen en we naar elkaar om blijven kijken, te beginnen bij je directe buren. Ook dit zal helpen om de eenzaamheid bestrijden! Heb je nog meer ideeën om eenzaamheid te bestrijden? Laat het ons dan weten!

Erwin van Kessel

Raadslid CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

www.cda.nl/bernheze

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.