14 oktober 2021

Houdt u uw buurt ook in de gaten?

Houdt u uw buurt ook in de gaten?

In een vuile straat zullen mensen sneller geneigd zijn om hun afval ook op de straat te gooien dan in een schone omgeving. Hetzelfde gedrag zie je bij een slecht onderhouden bushokje, besmeurd met graffiti. Deze worden sneller vernield, of verder besmeurd. Het CDA Bernheze blijft daarom aandacht vragen voor het goed onderhouden van onze openbare ruimten.

Naast goed onderhoud is ook de sociale controle belangrijk, om de kwaliteit van onze openbare ruimte te bewaken. Sociale controle is een sociologisch begrip dat betrekking heeft op het gedrag van leden van de samenleving. Door een goede sociale controle, zullen mensen zich aanpassen aan gedrag dat van hen in de omgeving verwacht wordt.

Je kunt zelf ook je steentje bijdragen, zeker nu het steeds vroeger donker wordt en de nachten langer duren. Zie je iets verdachts tijdens het uitlaten van de hond of tijdens het rondje hardlopen. Twijfel dan niet en trek aan de bel bij bijvoorbeeld de wijkagent, of maak een melding via de Buitenbeter applicatie. “BuitenBeter” is een applicatie voor je telefoon waarmee je snel en makkelijk een probleem zoals rondslingerend (drugs)afval of een kapotte lantaarnpaal meldt bij je gemeente. Diverse instanties zoals gemeente, politie, maar ook de wijkagent, kunnen deze melding inzien en dus snel actie ondernemen.

Erik van der Wijst

Raadslid CDA Bernheze

CDABernheze: altijd in de Buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.