22 maart 2021

Investeren in Bernheze

Investeren in Bernheze

Dat kan natuurlijk op allerlei manieren, zo vinden we het bij het CDA belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld meer starters- en seniorenwoningen, in een laagdrempelige toegang tot zorg en welzijn via ‘Wegwijzer Bernheze’, een goede infrastructuur, een veilige en prettige buurt, enzovoort.

In de laatste raadsvergadering trokken we geld uit voor verdere versterking en uitbreiding van de gemeentelijke organisatie. Iets dat we als CDA-fractie de laatste jaren kritisch hebben gevolgd, want op sommige afdelingen piept en kraakt het soms wat capaciteit en doorlooptijd betreft. 

Dat terwijl juist de dienstverlening voor onze inwoners goed op orde moet zijn. Uiteindelijk is een gemeente immers in het leven geroepen om zaken voor onze inwoners goed te regelen, daar zijn we samen voor verantwoordelijk.

En dus wordt er gereorganiseerd, en komt er bijvoorbeeld een taskforce voor ruimtelijke ordening. Want voordat mooie plannen realiteit zijn, moet er wel een procedure worden doorlopen, een vergunning worden verleend en daar komt tegenwoordig best wat bij kijken.

Het CDA pleit voor een meedenkende en meewerkende gemeente, een ‘ja, mits’ houding. Eerder brachten wij bijvoorbeeld de balievergunning in. Een manier om sneller een bouwvergunning te kunnen verlenen.

Wat het CDA betreft blijven we investeren in Bernheze om samen mooie plannen en ideeën vorm te geven en die uit te voeren. Samen doorpakken!
 

Mart Smits

Fractievoorzitter CDA Bernheze

CDA: altijd in de buurt!  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.