06 november 2019

Nistelrode op de goede weg

Nistelrode op de goede weg

De klok een uur teruggezet. Dagen worden weer korter. Eerder donker, later licht.

De donkere dagen voor kerst zijn bij uitstek momenten om elkaar op te zoeken, goed voor elkaar te zorgen en dat extra momentje van aandacht aan elkaar te schenken.

Maar diezelfde donkere dagen geven ook ongemak, als je op de fiets door Nistelrode hobbelt en het vele verkeer hard langs je heen dendert.

Als Nistelrodenaar is het prettig om te ervaren dat het eerste deel van Laar stevig aangepakt is. Het is veranderd in een breed, goed begaanbaar stuk Nistelrode.
Voor de dorpsgenoten én voor de vele bezoekers  is het een ware verademing.

Maar we zijn er nog niet. Het deel Weijen – Laar heeft wat het CDA Bernheze betreft écht dezelfde aandacht nodig.  Het brede rijvlak nodigt uit tot “prettig” doorrijden, wat (hopelijk alleen figuurlijk) botst met de vele andere verkeersdeelnemers.

Het Kerkveld wordt nu flink aangepakt. Dit gaat leiden tot een veilige, snelle fietsverbinding tussen Oss en Uden. Een goede ontwikkeling!  Veel schoolgaande kinderen en recreatieve fietsers gebruiken deze weg. Veiligheid is dus belangrijk. Sluipverkeer, uitwijkend vanaf Laar kunnen we daar niet bij gebruiken.

Mooie ontwikkelingen, in een mooi dorp. We zijn er nog niet, al zijn we wel op de goede weg.

Zorg voor elkaar, dan zorgen wij dat we er voor u kunnen zijn.

 

Gertjan Hermes

Burgerlid CDABernheze

 

CDABernheze, altijd in de buurt!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.