17 maart 2021

Nu Doorpakken!!

Nu Doorpakken!!

De campagne voor de tweede kamer verkiezingen is achter de rug. Campagne in aangepaste vorm. Veelal digitaal maar ook via tv hebben we kennis kunnen maken met de belangrijkste onderwerpen van de diverse partijen. U heeft uw stem inmiddels uit kunnen brengen en daarmee bepaald hoe het politieke landschap er de komende vier jaar uit gaat zien. Komen de peilingen uit of krijgen we te maken met verrassingen?

In ieder geval zijn de kaarten geschud en kan de coalitievorming beginnen. Dat bepaalt voor een groot gedeelte de inhoud van het toekomstige beleid.

Wat het CDA betreft is dat vooral: zorg voor elkaar.  Samen bouwen aan een eerlijke en milieuvriendelijke economie , om ons land verantwoord door te geven aan onze kinderen.

Een landelijk uitgangspunt voor het  CDA dat ook in Bernheze al volop in uitvoering is.

Bouwen, landelijk 1 miljoen extra woningen in de komende 10 jaar, waarbij naast de randstad ook  Bernheze een groot aandeel levert. Verdeeld over al haar kernen. Een goed beleid waarbij zorgvuldig ruimtegebruik voor het CDA uitgangspunt is.

Ook het in Bernheze onlangs goedgekeurde beleid voor zonnepanelen op land, moet voor het CDA hieraan voldoen. Maximaal gebruik maken van daken en zo weinig mogelijk goede grond inzetten.

Het is voor het CDA Bernheze duidelijk dat ook in Bernheze bouw, landbouw en natuur wedijveren met elkaar voor de bestemming van gronden. 

 

Adri School

Burgerlid bestuur en strategie

CDA Bernheze: altijd in de Buurt

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.