27 augustus 2018

Om het gras groen te houden, moet je het wel water geven

Om het gras groen te houden, moet je het wel water geven

De zomervakantie van 2018 was warm en droog. Iedereen was druk in de weer met water om de planten en bloemen in leven te houden. Ook de vrijwilligers bij de sportverenigingen waren druk in de weer om sportvelden gereed te maken voor het seizoen. Dat is op veel plekken weer goed gelukt, na de vakantie zijn de meeste trainingen weer begonnen. Een goed voorbeeld van het vaak onzichtbare werk van vrijwilligers. Ook de verschillende kindervakantieweken werden gedragen door enthousiaste vrijwilligers, vaak aangevuld met ouders.

Maar ook zie je mensen die een senior gezellig meenemen op de duofiets. Een andere categorie vrijwilligers die recent in de picture stonden waren de buurtbemiddelaars. Voor mij een hele nieuwe categorie, maar het voorziet wel in de vraag! Ik ben vast niet volledig en wil niemand te kort doen, maar we weten allemaal dat ook een groot gedeelte van de Bernhezer maatschappij draait op vrijwilligers.

We zijn als politiek dan ook zoekende hoe we onze belangrijke groep vrijwilligers en bijbehorende besturen kunnen motiveren, inspireren en helpen om ook de aanstormende jonge generatie aan te zetten tot vrijwillgerswerk. Want, het gras lijkt bij veel verenigingen prachtig groen, maar daaraan ligt een hele hoop vrijwillige inzet aan ten grondslag en die blijft nodig!

Daarom: denk met ons mee; hebt  u tips, vragen of opmerkingen, we horen graag van u!

Erwin van Kessel, raadslid CDA Bernheze

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.