17 maart 2020

Ook slechte tijden gaan voorbij

Ook slechte tijden gaan voorbij

Dat is wat moeilijk voor te stellen als je er midden in zit. Toch is het zo. En nu, zo in deze tijden van corona moeten we ons blijven realiseren dat de wereld er in een aantal maanden weer heel anders uit zal zien. De zon zal letterlijk, en figuurlijk weer gaan schijnen.

De situatie waarin we nu zitten zorgt voor grote uitdagingen en veel onzekerheid, voor de zorg, voor ondernemers, voor bestuurders, voor onze maatschappij in zijn geheel.

Toch is het in donkere dagen, dat de veerkracht van een samenleving pas echt goed tot zijn recht komt. Het laat ons zien wat we waard zijn, waar wij als gemeenschap tot in staat zijn.

Op sociale media, die hun naam nu eens eer aandoen, ontstaan initiatieven waarbij mensen zich inzetten om de harde werkers in de zorg te ondersteunen, men organiseert acties waarbij mensen op zoek gaan naar buren die hun hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. Er wordt nagedacht hoe voorkomen kan worden dat opa en oma vereenzamen, nu de kinderen niet op bezoek mogen komen. Dit zijn de lichtpuntjes in de stroom van verontrustende berichten, het laat zien dat elke crisis ook mooie momenten kent. En wat onszelf betreft? Wij staan niet machteloos. Hou het hoofd koel, was je handen en zie om naar elkaar. Des te sneller zijn deze slechte tijden weer voorbij.

Ezra Leeger

Raadslid CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.