10 juni 2019

Politieke gezelligheid bij het CDA Bernheze

Politieke gezelligheid bij het CDA Bernheze

Onze fractie bestaat uit mensen die wel van een feestje houden, zo kwam het dat we donderdagavond diverse foto’s kregen van hun aanwezigheid bij het festival “Alle Remmen Los”. Enkele raadsleden zorgden voor hun zichtbaarheid binnen de gemeentegrenzen.

Nu ben ik zelf ook graag op dit soort festivals alleen had ik dit weekend de keuze gemaakt om het binnen de dorpsgrens van Vorstenbosch te houden. Het was namelijk Kermisweekend! Al jaren een mooie happening, veelal te danken aan de werkgroep “Vorstenbosch Pakt Uit” die zich daar vele uren voor inzet. Zo was er ook dit jaar weer veel georganiseerd. Een braderie, kermisloterij, wandeltocht met aansluitend een heerlijke brunch en iedere avond muziek in de feesttent.

Donderdagavond stond ik ook in die feesttent. Ik had graag een vergelijkbare foto teruggestuurd van een volle tent in Vorstenbosch. Helaas was dit niet het geval, dit ondanks een zeer goede coverband.  De kermis in Vorstenbosch merkt de afgelopen jaren duidelijk dat er een tweede festiviteit binnen de gemeentegrens plaatsvindt. Een festiviteit die ook gewoon voldoet aan alle toetsingskaders van de gemeente. Het roept bij mij de vraag op of we dit als gemeente wel moeten willen. Een tweede evenement op het zelfde moment drukt op de kermis in Vorstenbosch en dus ook op de leefbaarheid binnen de kleine kernen. Afstemming van evenementen is daarom heel belangrijk.

Erik van der Wijst

Raadslid CDABernheze

CDA: Altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.