07 december 2017

Samen leven, Samen wonen en Samen werken in Bernheze

Samen leven, Samen wonen en Samen werken in Bernheze

Lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld

De leden van CDA Bernheze hebben op 7 december 2017 volmondig hun steun gegeven aan de door het bestuur opgestelde kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Ook het programma, dat compleet nieuw van opzet is, kon op brede instemming en enthousiasme rekenen.

“Dit is een prachtige lijst met een mooie mix van mensen”, zo stelt lijsttrekker Peter van Boekel. “Alle dorpen van onze prachtige gemeente zijn vertegenwoordigd, ook biedt de lijst een goede variatie in ervaring, leeftijd en man- vrouw verdeling. Dit is een team waar we een mooie raadsperiode mee tegemoet gaan!”

Op de lijst een paar nieuwe gezichten, die in de plaats komen van vertrouwde en gewaardeerde raadsleden Wim van Lith en Jolanda School. Zij nemen na jaren ongekend grote en enthousiaste inzet afscheid van het raadswerk en zijn trots wat de fractie de afgelopen jaren heeft bereikt. Het CDA Bernheze is dankbaar voor al het werk dat zij in al die jaren voor Bernheze en voor de partij hebben verricht.

Mart Smits, Esther van den Bogaart en Ezra Leeger gaan graag nog een periode door.

De eerste tien plekken van de lijst worden ingenomen door:
1. Peter van Boekel, Heesch
2. Erwin van Kessel, Heeswijk-Dinther
3. Mart Smits, Nistelrode
4. Ezra Leeger, Nistelrode
5. Edwin Daandels, Heeswijk-Dinther
6. Ruud Leeijen, Heesch
7. Esther van den Bogaart, Nistelrode
8. Erik van der Wijst, Vorstenbosch
9. Gerion Pelders, Heeswijk- Dinther
10. Adri School, Heesch

Opvallende nieuwkomer op de lijst is Ruud Leeijen, afkomstig van CDA Landerd. Lijsttrekker Peter van Boekel werd al eerder door de leden gekozen.

We hebben gekozen voor mensen die aanspreken bij jong en oud, man en vrouw, maar ook bij bedrijfsleven, en maatschappelijke organisaties.” aldus voorzitter Bart Pittens. “Mensen met verschillende achtergronden en ervaringen. Mensen met veel kennis en kunde. Mensen met hart voor Bernheze!”

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.