07 oktober 2019

#TROTS OP

#TROTS OP

Vorige week stond Nederland stil door het protest van onze agrarische ondernemers. Op veel snelwegen zorgde zij voor een lagere maximale snelheid. Wat wij opvallend vonden is de waardering voor de actie van heel veel andere Nederlanders. Ondanks de haastige cultuur van alle dag liet men het gewoon gebeuren, zonder veel gemopper.

Ook in Bernheze hebben we een actieve agrarische gemeenschap. Ook zij waren in Den Haag om een gezamenlijk geluid te laten horen.

We hebben het in Bernheze vaak over participatie. Gelukkig gaan we hier liever met mensen in gesprek in plaats van het over mensen te hebben. De tafel van Bernheze is daar een mooi voorbeeld van. We merken ook dat onze raads- en commissieleden goed bereikbaar zijn, dat komt in veel commissies en raadsvergaderingen naar voren. Het is in onze ogen een belangrijk onderdeel van je rol als volksvertegenwoordiger. Kom je gelijk tot een lastig punt. In het leven moet je keuzes maken, ook in je rol als raadslid. En het komt bijna nooit voor dat iedereen het eens is. Dan is het van belang om te komen tot een maximaal gedragen besluit. Één ding staat dan voor op: Het is belangrijk om in gesprek te blijven. Alleen lijk je misschien sneller te gaan, maar samen kom je altijd verder.

We moeten samen maken dat we #TROTSOPBERNHEZE kunnen zijn.

Erwin van Kessel

Raadslid CDA Bernheze

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.