11 maart 2020

Vorstenbosch pakt uit?

Vorstenbosch pakt uit?

Of moeten we binnenkort gaan spreken over “Vorstenbosch pakt in”. Dit baart ons zorgen en we hebben onze zorgen hierover nadrukkelijk kenbaar gemaakt tijdens vergaderingen van de commissie ‘Bestuur en Strategie’.

De stichting ‘Vorstenbosch Pakt Uit’ zorgt al jaren samen met de plaatselijke horeca voor de organisatie van een kermis met tal van activiteiten eromheen. Een evenement waar men zeker trots op mag zijn. Ondanks de grote inzet van deze vrijwilligers staat dit evenement onder druk, mede vanwege een tweede evenement dat in hetzelfde Hemelvaart weekend plaatsvindt.  

Een evenement dat echter ook voldoet aan alle toetsingskaders van de gemeente en waar we als CDABernheze ook zeker geen tegenstander van zijn. Het is jammer dat het wel een enorme druk op de kermis in Vorstenbosch en daardoor ook op de leefbaarheid binnen de kleine kernen legt. Ik moet er als vader van een jong gezin niet aan denken dat de kans bestaat dat er straks geen kermis meer in het dorp zal zijn. U wel?

Er is toegezegd om beide organisaties met elkaar in contact te brengen om te bespreken of er een oplossing voorhanden ligt waarmee beide evenementen kunnen blijven bestaan. Helaas op dit moment nog zonder tastbaar resultaat. Hopelijk wordt het hierdoor in de toekomst niet Vorstenbosch pakt in.

Erik van der Wijst

Raadslid CDABernheze

CDABernheze: altijd in de Buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.