07 oktober 2020

Vrijwillig voor een goed doel

Vrijwillig voor een goed doel

Er zijn in Bernheze heel veel vrijwilligers die hun steentje bijdragen aan onze maatschappij.

We kunnen niet zonder! Hun inzet voor verenigingen of instellingen is onmisbaar. Denk maar eens aan de vrijwilligers die onze sportparken onderhouden of die gaan wandelen met ouderen.

Zoveel mensen die zich vrijwillig inzetten voor anderen, ik denk dat bijna iedereen zich wel inzet voor een vereniging of andere activiteiten in de samenleving.

Zo zijn er ook vrijwilligers die textielcontainers leeg maken en die het oud papier ophalen, de gemeente betaald een vergoeding voor het opgehaalde papier en textiel.

Met de opbrengsten hiervan steunen ze hun vereniging en andere goede initiatieven in Bernheze, onlangs kwam dit nog ter sprake in de Commissie Ruimtelijke Zaken.

Gemeenten in Nederland worden geconfronteerd met fors oplopende tekorten op het afvalbeleid, ook in Bernheze,  maar dit zal in de toekomst toch weer kostendekkend moeten worden.

De vergoedingen voor papier en textiel staan hierdoor onder druk, de gemeente legt er geld op toe.

Toch vind het CDA Bernheze dat we deze vrijwilligers moeten blijven steunen, professionele partijen die anders textiel en papier op moeten halen kosten immers ook geld.

Want, naast dat goede doelen en verenigingen in Bernheze gesteund worden met de opbrengsten ervan, dient het ook een sociaal doel voor de vrijwilligers. Daarom blijft het CDA Bernheze voorstander van deze manier van papier en textiel inzameling.

Edwin Daandels

Raadslid CDA Bernheze   

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.