02 mei 2020

Zorg voor elkaar

Zorg voor elkaar

We kunnen er niet omheen, het coronavirus. Ieder moment van de dag, op radio, tv en in kranten berichten  over dit virus.

Bernheze is onevenredig zwaar getroffen. Iedereen kent wel iemand die te maken heeft met deze ziekte, vele van ons hebben helaas te maken gekregen met bekenden, die eraan zijn overleden.

Het beheerst op dit moment ons leven, dag en nacht.

Alles is nu anders, even lekker winkelen, sporten of uit eten kan nu niet. Afstand houden terwijl we nu graag willen steunen en troosten.

En wat komt er na corona? Ziet de samenleving er anders uit? Komen we in een diepe economische recessie? Allemaal vragen zonder antwoord, maar waar we wel mee te maken krijgen. Vele van ons houden er littekens aan over.

Maar ik weet zeker dat we hier ook iets van leren.

Het is mooi om te zien dat mensen rekening houden met elkaar en op gepaste wijze steunen.

Als ik bij verzorgingshuizen zie dat mensen via de raam contacten leggen met familieleden die nu afgezonderd zijn.  Als ik zie dat we voor elkaar boodschappen doen en deze bij zieke mensen aan de deur zetten. Als ik zie dat jongeren zich aanbieden als oppas voor de kinderen van ouders die moeten werken. Dan denk ik dat we ook iets positiefs overhouden aan deze crisis die hopelijk snel voorbij is.

Edwin Daandels

Raadslid CDA Bernheze

CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.