Henri van Gorp

Commissielid Grondgebied

Mijn naam is Henri van Gorp, woonachtig aan de Dijkstraat te Hoogeloon. Intussen ben ik al heel wat
jaartjes gelukkig getrouwd met Ans, samen hebben we 4 prachtige kinderen en tot op heden 5 fantastische kleinkinderen. 
De landbouw is wat mij ambieert. Het zal geen verrassing zijn dat ik hier heel mijn leven mee bezig ben geweest. Eerst als bedrijfverzorger en later met een eigen varkensbedrijf dat inmiddels al enkele jaren geleden gestopt is. Sindsdien verhuur ik mijzelf als ZZP’er bij agrarische loon- en grondverzet bedrijven.
Sinds een jaartje of 5 ben ik lid van het CDA. Eigenlijk interesseert de politiek mij niet zo spannend veel. Wél hecht ik veel waarde aan besturen. De wereld om ons heen blijft maar veranderen. Aan ons als CDA de taak om hier op de juiste manier op in te spelen, dat veranderingen vele kansen bieden voor economie en werkgelegenheid maar vooral dat jij je hier als inwoner gewoon thuis voelt.
Er zijn een tal van zaken die ik erg belangrijk vind, maar mijn echte speerpunten zijn het blijven bouwen van voldoende woningen in een groene leefomgeving en duurzame en levendige ontwikkeling van het buitengebied. Daarnaast is bereikbaarheid een punt waar ik zeker verbetering in wil zien. Niet alleen over de weg of digitaal, maar ook mensen naar elkaar toe.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.