Niels Beerens

Raadslid

Naam: Niels Beerens

Leeftijd: 24 jaar

Woonplaats: Hoogeloon

Opleiding: Na het behalen van mijn havo-diploma ben ik bedrijfskunde MER gaan studeren aan de Fontys in Eindhoven. Na het afronden van deze studie ben ik begonnen aan de opleiding tot 2de graad economie docent. Deze heb ik inmiddels afgerond. In 2018 ben ik begonnen aan de opleiding tot 2de graad maatschappij docent en deze studie hoop ik in 2020 af te ronden. Daarna wil ik mijn 1ste graad als maatschappij docent gaan behalen.

Beroep: Economie en maatschappij docent op het Pius X College in Bladel.

Hobby’s: Voetballen/trainen/coachen/leider jeugdkamp bij V.V. Hoogeloon, stappen, fitnessen, Netflixen en af en toe een boek lezen.

Lid van het CDA sinds?: Ik denk vanaf 2013, dus een jaar of 6 nu.

Waarom en hoe ben je lid geworden van de partij CDA: Een aantal jaren geleden zochten ze bij het CDA Bladel jongeren. Mij werd toen gevraagd of dit iets voor mij was. Dit leek me wel leuk omdat ik politiek interessant vind om te volgen. Misschien dat ik later nog ooit ‘echt’ de politiek in wil gaan en dan lijkt me dit een goed begin.

Mail: n.beerens@bladel.nl
Telefoon: 0642295744

 

Hieronder de ervaringen uit Niels Beerens zijn eerste volledige politieke jaar:

 

Ervaringen gemeenteraadslid Niels Beerens

 

Mijn eerste volledige politieke jaar als raadslid zit erop. Een mooi moment om mijn ervaringen met de inwoners van de gemeente Bladel te delen.

 

Allereerst wil ik opmerken dat mensen me steeds beter weten te vinden met vragen/problemen met betrekking tot gemeentelijk beleid. Het geeft veel voldoening als je iemand, vaak al met een paar appjes, weer op weg kunt helpen. Blijf me dus vooral opzoeken met vragen/problemen!

 

We hebben afgelopen jaar veel belangrijke beslissingen mogen nemen. Denk hierbij aan het bestemmingsplan buitengebied, de MFA Hapert, centrumvisie Bladel en de zelfstandigheid van de gemeente Bladel. Als ik een concreet besluit moet noemen waar ik trots op ben, en waar ik door veel mensen positief op ben aangesproken, dan zijn dit de sluitingstijden van de sportkantines.

Ik ben blij dat we hebben mogen besluiten om deze ongewijzigd te laten en deze dus niet te vervroegen. Ik ben er heilig van overtuigd dat volwassen mensen die één avond in de week in de sportkantines zitten, waarvan vele vrijwilligers, prima zelf de afweging kunnen maken hoe laat ze naar huis gaan.

 

Ik vind dat we ons als politiek in het algemeen niet te veel moeten bemoeien met de keuzes van volwassen mensen. In dit kader vind ik ook dat we als politiek zijnde, ondernemers geen extra regels moeten opleggen maar ze juist kansen moeten bieden om hun bedrijven verder te ontwikkelen in de gemeente Bladel.

 

De komende tijd blijf ik een vinger aan de pols houden bij het bouwproject plan Akkerstraat in Hoogeloon, want we mogen bij dit project geen dag meer verliezen! Ook zal ik geen gelegenheid onbenut laten om aandacht te vragen voor het bouwen van starterswoningen in de gemeente Bladel. Ik zou er ontzettend van balen als de jeugd in de gemeente Bladel weg zou trekken omdat we het niet gerealiseerd krijgen om voldoende starterswoningen te bouwen.

 

Als laatste zou ik de maatschappij (en met name de jeugd) willen oproepen om met ideeën/activiteiten te komen voor de 14 t/m 17-jarige in de gemeente Bladel. Ik merk dat deze leeftijdsgroep op een steeds latere leeftijd op stap gaat. Dit is op zich geen slechte ontwikkeling maar het is wel belangrijk dat er goede alternatieven voor in de plaats komen, want nu valt deze leeftijdsgroep al jaren tussen wal en schip.

 

 

Niels Beerens

CDA Bladel

 

 

 

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.