31 augustus 2021

CDA Land van Cuijk presenteert kandidatenlijst

Tijdens de algemene ledenvergadering van 28 augustus hebben de leden van het CDA Land van Cuijk de kieslijst voor de aanstaande herindelingsverkiezingen gebruikt. Partijleider Bouke de Bruin voert een lijst aan met maar liefst 50 kandidaten.

Partijvoorzitter Bart Claassen over de keuze: “CDA Land van Cuijk kent een bovengemiddeld hoog aantal enthousiaste leden. We hebben momenteel maar liefst 25 actieve CDA-raadsleden in de vijf huidige gemeenten. Tel daarbij op dat er ook nog vier CDA-wethouders afgelopen raadsperiode actief zijn geweest. Een enorme luxe. Het liefst zien we alle 50 kandidaten in de top 5, maar wij hebben vooral gekeken naar een jong en dynamisch team en ervaren mensen. Er komt een nieuwe gemeente en wat ons betreft mag de nieuwe generatie het nu laten zien.”

Lokale kandidaten uit de regio

"Met trots kan gezegd worden dat het CDA staat voor lokale vertegenwoordiging! wij hebben in nagenoeg alle 32 dorpen (en één stad) CDA kandidaten en leden wonen. Het is voor CDA Land van Cuijk topprioriteit dat alle dorpen vertegenwoordigd worden in de Gemeenteraad van onze nieuwe gemeente. Om deze reden is er heel bewust gekozen om een koppeling te maken tussen verschillende expertises en geografische spreiding" aldus partijleider Bouke de Bruin, "Ook is het belangrijk dat de 11 dorpen uit de gemeente Boxmeer een duidelijke stem krijgen in de nieuwe gemeenteraad en daarom ben ik erg trots op deze mensen die met hun ervaring, politieke ambities en herkenbaarheid op deze kieslijst staan."

Verassende nieuwkomers
Joep Baltussen ( 11 op de kieslijst) uit Sint Anthonis, Jels Toonen (16) uit Ledeacker, zijn nieuwe talenten en komen als nieuwkomers op de de. Opvallende nieuweling is ook Celal Gonen uit Cuijk, maar vooral bekend van restaurant Kapadokya in Boxmeer. Hij staat op plaats 23. Ook opvallend is de rentree van Pierre Bos (oud-wethouder en oud-burgemeester) uit Sint Anthonis als lijstduwer op plaats 50.

Voor de kieslijst met de 50 top kandidaten https://www.cda.nl/noord-brabant/land-van-cuijk/mensen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.