02 juli 2021

Kermis Boxmeer terug naar 3e weekend augustus in het centrum

PERSBERICHT
Kermis Boxmeer terug naar derde weekend van augustus

De gemeente besloot in 2014 om de Boxmeerse kermis te verplaatsen naar de maand juni. CDA Boxmeer stelt voor om met ingang van dit jaar de kermis weer te organiseren tijdens het derde weekend van augustus. Twan Stiphout en Corine Jeckmans zullen, namens CDA Boxmeer tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op donderdag 8 juli, hierover vragen stellen aan het College van B&W.
Toetsweken, vakantie en traditie
Juist voor de jongeren kwam de kermis steevast verkeerd uit. “Het is onbegrijpelijk dat de gemeente jaarlijks een kermis organiseert precies tijdens de toetsweken. De kids kunnen dan niet naar hun welverdiende feest” aldus Corine Jeckmans. Bij veel mensen staat het hoofd niet naar een kermis zo aan het einde van een druk jaar en vlak voor geplande vakanties. “We zien ook dat de alom gewaardeerde kinderbraderie veel beter wordt bezocht als de kermis gewoon in augustus is”.
De kermis wordt al vanaf 1853 tijdens het derde weekend van augustus gehouden, en wordt door veel mensen vooral gezien als feestelijke afsluiting van de vakantie en een mooi zomerseizoen. Het verplaatsen van de kermis naar juni heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. “Dat is erg jammer! Maar als je luistert naar de inwoners dan is de roep groot om weer terug naar augustus te gaan”, zo stellen Twan en Corine.
Dit jaar nog een kermis in Boxmeer
Zowel vorig jaar als dit jaar werd de kermis in juni afgelast ten gevolge van de corona pandemie. Met de nieuwste ontwikkelingen en versoepelingen rondom de coronamaatregelen ziet CDA Boxmeer volop kansen om de kermis dit jaar tóch nog door te laten gaan op en rond de horecapleinen van Boxmeer. Ons voorstel is dus niet alleen om de kermis permanent weer te organiseren tijdens het derde weekend van augustus, maar óók om de schouders er onder te zetten om deze al in 2021 te laten plaatsvinden!”, aldus fractievoorzitter Twan Stiphout.
Na een inventarisatierondje bij kroegbazen en kermisexploitanten wordt duidelijk dat ook zij voorstander zijn van een kermis in augustus. En ook zij zien genoeg mogelijkheden en kansen om over twee maanden al een volwaardige kermis te kunnen organiseren.
Tevens is  de CDA fractie een poll gestart op Facebookpagina CDA gemeente Boxmeer om ook de mening van inwoners uit Boxmeer te vragen. We roepen hierbij dan ook iedereen op om in deze poll onze vraag te beantwoorden.

Zowel inwoners, maar ook zeker de Boxmeerse ondernemers verdienen een spetterende zomer na deze ellendige corona periode”, vinden Twan en Corine.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.