17 juni 2018

Vier wethouders in Boxmeer beëdigd

Nieuwe wethouders in Boxmeer beëdigd

BOXMEER 17 juni 2018 - Tijdens de gemeenteraadsvergadering werden afgelopen donderdagavond 4 wethouders geïnstalleerd waarvan 2 wethouders namens CDA Boxmeer.

Bouke de Bruin, die als lijsttrekker het CDA in maart naar een grote overwinning leidde bij de gemeenteraadsverkiezingen en sinds 2014 raadslid, wordt de tweede CDA-wethouder. Peter Stevens, ook de voorbije jaren al wethouder, is de andere CDA-bestuurder. Willy Hendriks (LOF) en Jeu Verstraaten (VDB/LO) blijven wethouder en completeren het nieuwe gemeentebestuur.

Het CDA pleitte voor de verkiezingen al voor een extra wethouder met de focus op 'duurzaamheid en innovatie'. Die zou zich onder meer op regionaal niveau moeten  bezighouden met de overstap van fossiele brandstof als gas naar milieuvriendelijkere alternatieven als zon en wind. Denk daarbij aan onder meer gasloos bouwen, verenigingen helpen met zonnepanelen op de daken en een duurzaamheidsfonds voor inwoners.

Onderzoek van de drie coalitiepartijen (CDA, LOF, VDB/LO) naar wel of geen vierde - extra - wethouder leert dat de stevige ambities van Boxmeer ten aanzien van duurzaamheid, innovatie en bestuurlijke vernieuwing een vierde wethouder rechtvaardigt.

CDA Boxmeer is dan ook verheugd dat Bouke de Bruin namens CDA deze mooie uitdaging als vierde wethouder aan wil gaan.

Anjo Welles en nieuwkomer Corine Jeckmans werden deze donderdag namens het CDA als raadslid beëdigd. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.